Is het mogelijk om stopcontacten te verleggen?

Stopcontacten verleggen? Vraag je je misschien af hoe je dat moet doen. Gelukkig is het verleggen van stopcontacten geen hogere wiskunde. Misschien wil je stopcontacten verleggen omdat je ze lager wilt hebben. Of zitten de stopcontacten juist te laag? Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je stopcontacten zou willen verleggen. Er zijn verschillende soorten stopcontacten. Lees verder om meer te weten te komen over dit onderwerp, want wij zijn er nog niet over uitgepraat!

Het uitzetten van de stroom

Uiteraard dien je allereerst de stroom uit te zetten als je stopcontacten gaat verleggen. Dit doe je heel snel en eenvoudig in de meterkast. Je zet gewoonweg de stroom van de groep uit waartoe het stopcontact dat je wilt verleggen behoort. Check je nog even of de stroom echt uitstaat met een spanningzoeker? Dan weet je zeker dat de stroom eraf is en kun je met een gerust hart de stopcontacten verleggen.

Het los schroeven

Vervolgens dien je de schroeven los te schroeven. Daarna kun je de afdekking verwijderen. Voor je het weet kun je het inbouwgedeelte losdraaien. Soms moet je hiervoor een kleine hoeveelheid kracht gebruiken. Dat is heel normaal en dus niets om je zorgen over te maken. Je dient vervolgens de draden los te koppelen. Let je er op wat voor verbinding het is? Een steekverbinding werkt bijvoorbeeld weer net wat anders.

Volg de draad

Als je de draad volgt, kun je de bron achterhalen. Verwijder de draad. Dit doe je bij voorkeur met meerdere personen. Laat je iemand observeren welke draden bewegen in de centraaldoos? Alleen dan weet je zeker dat je goed zit. Dan pas kun je de draad eruit halen.

Geen hogere wiskunde

Het verleggen van stopcontacten is absoluut geen hogere wiskunde. De gemiddelde Nederlander kan dit klusje prima zelf oplossen. Maak jezelf dus vooral geen zorgen over het verleggen van stopcontacten en begin met de klus met deze tips in je achterhoofd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *