Een plissé hordeur als onderdeel van het interieur

Zodra de lente en de zomer weer aanbreken is er niets fijners dan overdag de deur helemaal open te laten. Alles even doorwaaien en zo veel mogelijk frisse lucht binnen laten komen. Om te voorkomen dat met deze frisse lucht de muggen en andere vervelende insecten meekomen is een plisse hordeur op maat de ideale oplossing.

Een plissé hordeur als onderdeel van het interieur

Iedereen kent de vliegengordijnen van vroeger nog wel; kralen gordijnen, lamellen, aluminium of plastic ketting en niet te vergeten de kattenstaarten. De moderne variant is een stuk efficiënter en ziet er ook nog eens aanzienlijk beter uit. Gordijnen dichthouden was vaak een geschikte oplossing voor het oog, toch ontnemen deze erg veel licht en zelfs veel frisse lucht.

De plisse hordeur kan passend gemaakt worden op elke deur en er zijn talloze kleuren te verkrijgen zodat ze opgaan in het geheel van uw interieur. Het geplooide gaas ziet er niet alleen goed uit, het zorgt er bovenal voor dat alle ongenodigde insecten buiten blijven.
Door het gebruik van een rupsband ketting aan de boven- en onderkant van de deur gaat deze open door hem naar links of naar rechts te schuiven. Hij is speciaal ontworpen om zelf het gaas op te vouwen en weer netjes uit te vouwen, ook wel plisseren genoemd. Door de eenvoudige werking wordt een volledige draaicirkel, die vaak ook naar binnen gaat, bespaard. Er hoeft vrijwel geen rekening mee gehouden te worden in uw inrichting.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/

Bijkomende extra voordelen van een plissé hordeur

De grootste voordelen blijven natuurlijk het buitenhouden van insecten en het binnenlaten van licht en frisse lucht. Een goede ventilatie van uw woning is onschatbare waarde. Daarnaast heeft het doorlaten van het licht een positieve bijdrage aan het interieur en vaak onbewust ook op het humeur.

Naast deze belangrijkste redenen waarom vaak gekozen wordt voor een plissé hordeur brengt deze nog andere voordelen met zich mee. Deze kunnen voor sommige personen een belangrijke toevoeging zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld hooikoorts klachten verminderd worden. De plissé hordeur is verkrijgbaar met extra fijn materiaal dat zelfs pollen en andere kleine deeltjes buiten kan houden. Voor iedereen met hooikoorts is daarmee zelfs een oplossing om de bijkomende klachten ook buiten de deur te houden.

Tot slot is de eenvoudige bediening voor gezinnen met jonge kinderen een voordeel. Vrijwel alle modellen zijn zo eenvoudig te openen en te sluiten dat zelfs kinderen de plissé hordeur zelf kunnen bedienen.

Een plissé hordeur is hiermee uitermate geschikt voor elke woning en iedere willekeurige deur, het laat alleen door wat u graag binnen wil krijgen en laat de rest buiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *