Een industriële kledingkast kopen, een mooie investering

Als je de keuze gemaakt hebt om in een industrieel pand te wonen of om op zijn minst je interieur in de industriële stijl in te richten, dan ga je best tot in alle details. Industriële meubelen zijn dan een must, en dit voor al je kamers. Misschien dacht je er niet aan om een industriële kledingkast te kopen. Toch maar doen! Wij geven jou hier alvast enkele tips voor je aankoop. Waar moet je op letten en wat zijn de kenmerken van industriële meubelen? Doe hier inspiratie op!

Kenmerken van industriële meubelen
Industriële meubelen worden gekenmerkt door het materiaal waarin ze gemaakt zijn en ook door de vormgeving. Wil je een industriële kledingkast kopen? Ga dan voor een kast in hout en metaal. Vooral naturel hout en metaal met een zwarte afwerking zijn typisch voor de industriële stijl. Ook donkergrijs (antraciet), crèmekleur of wit kunnen, zolang je kast maar stoer genoeg oogt. De vormgeving is dus altijd robuust, stoer en groots. Zolang je je aan deze principes houdt, zit je goed met je industriële kledingkast.

Zeer robuust of verfijnd robuust?
Binnen de industriële stijl bestaan er verschillende strekkingen. Oorspronkelijk was de industriële stijl zeer stoer. Meubelen moesten in de industriële periode gewoonweg functioneren, zonder veel franjes. Daarom zijn de oorspronkelijk industriële kasten ook zeer ruw en stoer. De laatste jaren zien we echter meer en meer verfijnde ontwerpen. De panelen van de kasten worden strakker, ijzeren frames worden fijner of de poten zijn niet meer zo robuust. Toch blijven ontwerpers trouw aan de oorspronkelijke materialen hout en metaal. Als je een industriële kledingkast wilt kopen, vergelijk dan de verschillende types. Kijk bijvoorbeeld eens naar een kast waarbij de schuifdeuren met grote wielen aan rails hangen, net zoals bij een staldeur. Kijk daarna eens naar een kast met deuren die uit vlakke panelen bestaan en geen handvaten bevatten. Het verschil is duidelijk! Kies de kast die het beste bij je woning, je interieur, je andere meubelen en accessoires past.

Je industriële kledingkast integreren in je interieur
Een kledingkast staat nooit alleen. Je kleedt je slaapkamer ook nog aan met onder meer een bed, nachtkastjes, verlichting, raamdecoratie of andere decoratie. Hou alles in dezelfde stijl. Als je voor de fijne industriële stijl gaat, doe dit dan ook met je verlichting. Of als je een zeer stoere kast kiest, dan kies je je bed ook best zeer stoer. Een industriële kledingkast kopen kan perfect samengaan met het kopen van een dressoir, een console voor je hal of een boekenkast. Ook hier hou je best dezelfde stijl aan. Zo krijg je over heel je woning een mooi geheel.

Bron: www.superrenovatie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *