Nieuw keukenmateriaal – Voeg een brouwketel toe in je assortiment

De Brew Monk brouwketel is het nieuwe speeltje van 2022. Waar je vroeger nog in een pan op je gasstelletje aan het brouwen was, kan dit tegenwoordig in een complete All-in-One ketel. Als fanatieke bierbrouwer wil je niet anders dan regelmatig bier brouwen, maar het materiaal mag niet te veel ruimte in beslag nemen. Dan ben je met deze ketel aan het juiste adres.

Wat krijg je met de Brew Monk

De Brew Monk is een All-in-One ketel met verschillende eigenschappen, zoals:

  • Telescopisch verstelbare moutpijp en filterschijven
  • Verstevigde bodemplaat
  • Geïntegreerde, transparante circulatiepijp met litergradering en kraantje
  • Ingebouwde magneetpomp; kan apart bediend worden
  • Programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display

Het is dus een ketel waarin je bijna alle stappen van het bier brouwen kunt uitvoeren. Alleen het vergisten doe je nog in een andere apparaat en ook door heeft Brew Monk een mooi systeem voor gevonden, namelijk de Brew Monk vergistingsvat 30 liter.

De magneetpomp in de ketel zorgt voor de circulatie van wort tijdens het maischen. Pas op met het knoeien van mout terwijl de pomp aanstaat. De pomp zuigt al het mout op en pomp het rond door het systeem. Hierdoor kun je problemen krijgen en kan de pomp vastlopen. Mocht dit gebeuren dan kun je niet verder met je brouwdag (gelukkig gebeurt dit niet zo snel).


Het nieuwe model Brew Monk heeft ook een verstevigde glazen pomp toevoer. Er waren in het oude model wat problemen met deze stevigheid wat kon zorgen voor schade. Nu is het perfect gemaakt en het aantal liter wort in de ketel is ook duidelijker af te lezen.

Waar kun je de brouwketel kopen?

Het goedkoopste op dit moment is het aanschaffen via de webshop Brouwpunt.nl. Voor € 419,95 heb je al een brouwketel met koelspiraal en inclusief verzending. Dit is zeer scherp geprijsd en deze prijs zal naar verwachting ook niet heel lang aanhouden. Door de oplopende supply chain problemen zal de leveringen uit China steeds meer teruglopen. Wil je een goed bier brouwen zonder al te veel poespas, bestel dan een Brew Monk 30 liter brouwketel en vergemakkelijk je hobby.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *